divendres, 29 de gener del 2010

HISTÒRIA DEL MUSEU

El Museu de l’Aforisme de Consell es va inaugurar dia 21 de desembre de 2002. La inauguració va comptar amb una conferència sobre les arrels, el significat, la història i els objectius del món aforístic a càrrec del catedràtic de Llengua i Literatura Catalana del País Valencià, Isidre Crespo. L’acte va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Consell, va ser presentat pel creador del Museu, l’escriptor, autor teatral i aforista local Joan Guasp. El va clausurar el batle Joan Bibiloni, que va desitjar una llarga vida i molts èxits al Museu de l’Aforisme.
Acte seguit, i en comitiva, tots els assistents, es desplaçaren al c. Doctor Morei, al casal municipal de Ca Sa Madona, on s’havien instal·lat provisionalment, al primer pis, les dependències del Museu. Es tractava d’una petita habitació on no hi cabia més que una taula, dues cadires i dos prestatges. Fou beneït pel rector del la Parròquia de Consell, Don Bartomeu Mulet, i tot seguit hi va haver un petit refrigeri, coca amb verdura i una copa de vi de can Ribas.
En aquell moment començava a caminar el museu més petit del món, i l’únic dedicat al gènere aforístic.
La ubicació del Museu de l’Aforisme al casal de Ca Sa Madona era provisional i no va ser fins l’any 2006 que el batle Arnau Ramis va aconseguir que es fes el trasllat a l’actual local al c. Degà Joan Jaume. L’acte d’inauguració va anar a càrrec de l’escriptor Xevi Planas, gran coneixedor del món aforístic.

2 comentaris:

  1. Jo hi vaig anar! Va ser un acte molt original.

    ResponElimina
  2. Gràcies per tota aquesta informació. És interessant saber com va començar aquest petit museu i, ara ja sabem a quin carrer es troba por poder anar a visitar-lo. Salutacions!! KGP

    ResponElimina